Значи от доста време се мъча да се справя с черния пушек който излиза зад мен особенно при форсиране или когато колата е на по-голяма скорост и падат оборотите(пример на баир).Смених, по точно подмених катализатора с гърне, смених въздушния филтър преди това..и наистина по малко си пуше ама....не е както трябва.Като задържа на място колата на примерно 3500 об. отначало изпушва и после няма, докато не настъпя пак.За вървенето върви само отначало има леко замисляне от 1-2 или 2-3 (понякога)..токато стигне до около 2000об. и изведнъж се отпушва. Имам усещането ,че малко повечко ми харчи(по стрелката е видимо) дори и на извънградско , но ще е малко повече от нормалното.И последно което съм забелязал е че когато карам на примерно 2 или 3 като натисна педала до дупка да ускоря ..излиза черен пушек и лекото замисляне за което говорих...и после се отпушвяа, но ако не подам рязко газ а леко"галя" педала..колата пак си ускорява както при разко натискате само дето по малко пуши..Имате ли идея кое може да я тормози?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Продължава за си пуши
Collapse
X
-
Лично аз, нищо не нормално не виждам в това. И при мен е точно така с печката. И аз махнах катализатора й зимата. Мисля, че при всеки дизел е същото... като го сриташ рязко да изпушва черно. Турбото преди да духне, по-силно... вече е влезнало повече нафта и за това е тая чернилка. Не пълно изгаряне за момент.
А може и да греша.
Какъв е звука на турбината ти? Виене, свирене или само съскане?ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
sigpic
ROVER 200 RF 2.0TDI
-
Може да отидеш да ти закачат колата и да видят пареметрите в реално време как се движат. Това, което каза Наско е вярно - нормално е да изпушва моментно при рязко натискане на газта, без значение дали си с/без чип. Но си има разлика между 'пушене' и 'изпушване'
А маслото намалява ли? Забелязва ли се пушека в огледалото за обратно виждане?_______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Мойта печка пуши кат бензинованикви гадни сажди неизкарва. Като обикалях за кола пробвах една Хсара 1.9TD и при нея беше както при тебе. Мисля, че ми казаха, че нафтовата помпа е прецакана и затова така пушила Хсарата но неразбирам много от коли и не съм сигурен дали точно това ми казаха
.
Alfa Romeo 146 1.9 JTD 01' ex
SAAB 9-3 SS 1.9TiD
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от trustworthyМоже да отидеш да ти закачат колата и да видят пареметрите в реално време как се движат. Това, което каза Наско е вярно - нормално е да изпушва моментно при рязко натискане на газта, без значение дали си с/без чип. Но си има разлика между 'пушене' и 'изпушване'
А маслото намалява ли? Забелязва ли се пушека в огледалото за обратно виждане?Alfa Romeo 146 1,9 JTD-Be yourself!
Comment
Comment